Chefredaktør stopper på Fyens Stiftstidende

Jysk Fynske Medier skal ud i sparerunde og chefredaktør Per Westergård stopper.

Jysk Fynske Medier igangsætter ifølge Mediawatch en omfattende spare- og udviklingsplan, hvor målet er at hente mellem 90-100 mio. kr. 

Det betyder blandt andet, at den nuværende chefredaktør Per Westergård, stopper sit ledelsesarbejde i mediehuset efter otte år.

Hans opgaver bliver overtaget af chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg, der bliver journalistisk chefredaktør, og chefredaktør på Jydskevestkysten, Peter Orry, der bliver adm. chefredaktør.

Troels Mylenberg vil ifølge fyens.dk udgøre den redaktionelle ledelse på Fyens Stiftstidende sammen med chefredaktør Poul Kjærgaard. På Fyns Amts Avis er han som hidtil sammen med chefredaktør Carsten Olsen om at styre indholdet.

Per Westergård vil dog fortsat have tilknytning til Jysk Fynske Medier.
I en intern meddelelse skriver ledelsen ifølge Mediawatch:

"Koordinerende chefredaktør og direktionsmedlem Per Westergård har gennem længere tid haft ønske om at overgå fra direktions- til bestyrelsesarbejde. Han fratræder sin stilling 1. maj 2016, men vil fortsat stå til rådighed for den administrerende direktør i redaktionelle anliggender frem til april 2017, hvorefter koncernen vil udnytte Per Westergårds omfattende viden og kompetencer gennem aktivt bestyrelsesarbejde, " 

Fusionen mellem aviserne i Jysk Fynske Medier har medført stordriftsfordele, men livremmen skal stadig spændes ind i organisationen for at nå et sparemål på syv procent.

Jysk Fynske Medier indfører ansættelsesstop som en del af planen og sætter afdelingerne på en bunden opgave med at lave planer for at skære udgifterne betydeligt over de næste 14 måneder.

"Alle muligheder skal vurderes - bemanding, lønniveauer, dobbeltdækning af ugeaviser, maksimal rationalitet fra nye, fælles IT-systemer," skriver ledelsen.

 

Oversigt

    Oversigt