Christian Eriksen imponerer i Ajax-premieresejr

Christian Eriksen viste storform i ligapremieren mod Roda i den bedste hollandske række.

Christian Eriksen lavede to oplæg til mål og den danske landsholdsangriber Viktor Fischer scorede et mål for Ajax i 3-0-sejren hjemme over Roda i den hollandske Æresdivision, som blev skudt i gang fredag aften.

Så det var en god dansk aften på Amsterdam Arena, hvor Ajax-træner Frank de Boer benyttede fem danske spillere i løbet af ligaens åbningskamp.

Christian Poulsen, Christian Eriksen og Viktor Fischer var med i startopstillingen, mens Lasse Schöne og Nicolai Boilesen blev skiftet ind i anden halvleg. Kun Lucas Andersen af Ajax-danskerne kom ikke i aktion.

Eriksen lagde godt ud med et frispark på overliggeren, og kort efter gjorde den danske landsholdsspiller med et fint indlæg Ricardo van Rhijn til kampens første målscorer efter blot ni minutters spil.

Den målfarlige midtbanespiller Siem de Jong udnyttede endnu et Eriksen-oplæg til at fordoble føringen, så det stod 2-0 efter lidt over en halv time.

I anden halvleg skruede Ajax lidt ned for tempoet, og Roda fik fremtvunget et straffespark 20 minutter før tid, som Wiljan Pluim brændte på det skammeligste.

Viktor Fischer fulgte op på en ripost fra et stolpeskud og kom på måltavlen med 3-0-scoringen efter 83 minutter. Forinden havde Fischer også brændt en del chancer.

Minuttet efter det mål kom venstrebacken Nicolai Boilesen på banen og fik dermed sin første officielle kamp for Ajax efter en lang skadespause.

Blandt tilskuerne på Amsterdam Arena var i øvrigt den tidligere Ajax-angriber Patrick Kluivert, Edwin van der Sar og Jaap Stam. Sidstnævnte kommenterede kampen fra pressepladserne.