Christian Eriksen: Jeg er startet forfra

Mentalt starter Christian Eriksen på en frisk efter EM-slutrunden, hvor præstationerne kunne have været bedre.

Det er en mentalt og fysisk mere frisk Christian Eriksen, som er stemplet ind i landsholdslejren forud for Danmarks VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet på lørdag.

- Det er en meget betydningsfuld kamp, så jeg glæder mig, siger Eriksen.

Under sommerens EM-slutrunde fik Eriksen hård kritik for sine præstationer for Danmark, men det er rystet af.

- Det er lang tid siden nu. Jeg tror ikke, det er noget, der sidder i kroppen. Jeg har haft en lang ferie, så jeg er startet forfra, forklarer Ajax-spilleren.

Landstræner Morten Olsen lod Eriksen starte alle tre EM-kampe på banen, og han bakker fortsat op om sin midtbanestjerne.

- Jeg er glad for tilliden. Den betyder da noget. Især fordi jeg er så ung, betyder det specielt meget. Men det handler igen om, at det er mig selv, der skal vise mig frem. Jeg må sørge for, at jeg stadig får tilliden, siger Eriksen.

I de foregående tre år har Eriksen fået spoleret sin sommerferie med fodboldslutrunder for A- og U/21-landsholdet. Denne sommer har det været noget helt andet.

- Nu hvor jeg har haft fem ugers ferie, så er hovedet tømt fuldstændig, efter jeg er startet igen. For mig var det første gang, jeg har prøvet ikke at have fodbold i hovedet i fem uger. Det var meget lækkert, siger Eriksen.

Og det er ikke kun hovedet, der har haft godt af pausen. Benene føles friskere end normalt på denne tid af året.

- Jeg kan også mærke det i benene. Nu har jeg selvfølgelig trænet et par uger, og man skal lige vænne sig til det hele igen. Men der er fremskridt i forhold til sidste sæson, konstaterer Eriksen.

Oversigt

    Oversigt