Christiania-advokat skal redde haveforening fra nedrivninger

Bygge-reglerne er ikke overholdt i 600 kolonihaver i Odense.

Reglerne skal overholdes. Kolonihavehuse må være 60 kvadratmeter - og ikke større. Det har By og Kulturudvalget i Odense slået fast.

Beslutningen betyder, at kolonihaveejere, som har bygget større huse, end reglerne tillader, skal reducere størrelsen, så de overholder reglerne.

By- og kulturforvaltningen vurderer, at omkring 600 havelodder er overbebyggede i mere eller mindre grad. Hos haveforeningerne havde man håbet, at kommunen ville lade allerede opførte huse stå, men et enigt udvalg siger altså nej. 

Alle ejere af kolonihavehuse, der er større end 60 kvadratmeter, skal således i gang med at rive dele af deres huse ned. Og alle regler skal være overholdt senest ved udgangen af 2017.

Men ikke alle vil acceptere kommunens beslutning. Haveforeningen Lilletoften ved Dalumvej i Hjallese stritter imod og har hyret advokat Knud Foldschack.

Han kommer til Fyn med erfaringer som advokat for blandt andet Ungdomshuset på Jagtvej i København og for christianitterne.

 

 

- Både kommunen og beboerne må jo rydde op i, at man i op til 30 år ikke har fået styr på det her, fordi man har troet, at man måtte. Så vi skal til forhandlingsbordet, siger han til TV 2/FYN.

Tirsdag ankom advokaten så til Odense, hvor han og en delegation fra Haveforeningen Lilletoften har fået foretræde for By og Kulturudvalget.

Oversigt

    Oversigt