Christine i Korinth

Undervisningsminister Christine Antorini (S) besøgte torsdag Dalum Landbrugsskoles afdeling i Korinth, hvor de har stor succes med at bekæmpe elevfrafaldet.

Trods blæst og byger var flaget til tops til morgen her ved Dalum Landbrugsskoles afdeling ved Korinth.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini har valgt at at lægge vejen forbi.

På kun tre år er der lykkedes landbrugsskolen at reducere frafaldet blandt grundforløbseleverne fra 22 procent til kun seks procent.

- Jeg synes, det er nogle imponerende tal man demonstrer på bare tre år, siger Antorini.

Det er første gang at Christine Antorini som minister besøger en landbrugsskole.

Formålet med besøget er at høre mere om skolens succes med at bekæmpe frafald. Og besøget opleves som et godt skulderklap til skolens arbejde.

- Det er da en cadeau, en anerkendelse af det arbejde, vi går og laver, siger landbrugsskolens direktør Brian Caspersen.

Frafaldet skal ned

Det er regeringens mål at mindst 95 procent af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. Derfor skal det høje frafald i erhvervsuddannelserne ned.

Nogle elever falder fra, fordi de har valgt forkert uddannelse, men meget frafald har andre årsager.

- Jeg synes, det er i orden hvis man finder ud af, at det var ikke lige noget for mig, så vælger man en anden uddannelse og gennemfører den. Men meget af det frafald der er, det er jo unge der føler sig ensomme, som synes det er svært at gebærde sig, det er svært at komme ud i praktik hos nogen man ikke kender. Og når vi kan se, det så betyder noget at lave et tæt socialt fællesskab med unge og nogle tydelige voksne - og det man også gør her, arbejder med Facebook som et socialt medie, hvor man hele tiden har god kontakt med hinanden - det synes jeg godt man kan lære af på andre erhvervsuddannelser, siger Christine Antorini.

Dalum Landbrugsskole har fået godt 200.000 kroner i støtte fra ministeret til projektet med at bekæmpe frafald, og især brugen af de social medier på internettet har været med til at skabe det gode resultat.

Oversigt

    Oversigt