Christmas klar i kulissen hvis Ørum går

Løsgængeren Pia Christmas-Møller er klar til rollen som det 90. mandat, hvis Per Ørum Jørgensen går sin vej.

Mens kristendemokraten Per Ørum Jørgensen truer regeringen med at forlade forhandlingerne i Finansministeriet i vrede, så melder løsgængeren Pia Christmas-Møller sig klar til rollen som regeringens 90. mandat.

Det skriver Berlingskes website, b.dk.

- Jeg kommer, når en minister kalder og der er ting på bordet. Jeg har jo meldt positivt tilbage på 2020-udspillet, siger Pia Christmas-Møller til b.dk.

Hun har allerede for nogen tid siden sagt, at hun støtter regeringens økonomiske 2020-plan. Og der er ikke siden dukket noget op, som ændrer på det.

- Jeg har sagt, at der ikke er nogen store forhindringer i det udspil for, at jeg kunne se positivt på det. Og det står jeg ved. Det, de har justeret på, har ikke ændret på den grundtegning, siger hun til b.dk.

Situationen er opstået, efter at Per Ørum Jørgensen fra Kristendemokraterne har truet med at forlade dagens forhandlinger i Finansministeriet, fordi han føler sig respektløst behandlet af fremtrædende Venstre-politikere.

De har angrebet ham for at være "pinagtig" og "beskæmmende" på grund af hans krav om fødeafdelinger og akutsygehusfunktioner i tre danske udkantsbyer.

- Det er helt upassende med de udfald fra ledende Venstre-politikere, siger Per Ørum Jørgensen.

- Jeg forventer, at finansministeren banker sine tropper på plads, tilføjer han.

Hvis ikke har han det fint med "at sidde og spise hveder" i stedet for at "spilde sin tid" i Finansministeriet.

Forud for forhandlingerne torsdag formiddag kom der dog ikke ord fra finansministeren, og Per Ørum Jørgensen dukkede ikke op i ministeriet.

Oversigt

    Oversigt