Cityforening raser over forsvundne p-pladser

En katastrofe, utroværdigt og en urimelig skævvridning af konkurrencen. Kritikken er hård fra Odense Cityforening, der raser over at et flertal i Odense Byråd vil nedlægge 80 parkeringspladser i Grønnegade.

Det er et flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, det vednæste byrådsmøde vil godkende en renovering af Grønnegade, selvom det sker på bekostning af 80 parkeringspladser.

- Vi investerer i Midtbyen for at skabe en flot plads, der kan tiltrække handlende. Vi gør bymidten attraktiv og det tror jeg vil lokke flere folk til byen, siger Thomas Funding fra Socialdemokraterne.

Ser stort på butikkerne

Men Odense Cityforening er langt fra enige. De er rasende over udsigten til, at der forsvinder 80 parkeringspladser fra Midtbyen.

- Det er en katastrofe og vi kan ikke forstå, at man er så forhippet på at lave en plads og ser stort på butikkerne og og de handlende, som jo i lang tid har råbt på flere p-pladser, lyder det fra citychef Lone Skjoldaa.

Hun mener, at der allerede i dag mangler parkeringspladser i byen.

- Ideen med en plads er meget god og det er fantantisk med et spændende byrum, men forudsætningen må være at man laver en parkeringskælder. Jeg synes, at politikerne mister troværdighed, hvis de laver pladsen uden en parkeringskælder, siger Lone Skjoldaa.

Bilister skal ikke køre til døren

Cityforeningen frygter samtidig konkurrencen fra de store indkøbscentre, hvor de handlende kan køre lige til døren.

- Hvis man vil køre lige til døren så skal man tage i Rosengårdcentret. Men hvis man vil have oplevelser, se interessante pladser og byrum, så skal man tage til bymidten, og det er den måde vi udvikler vores byer på i dag. De handlende må vænne sig til at man ikke behøver at køre lige til døren, hvis man vil handle i Midtbyen, siger Thomas Funding.

I følge Thomas Funding mangler der slet ikke p-pladser. Han mener bare, at det er skiltningen til de ledige pladser det kniber med.

Oversigt

    Oversigt