Cityforening vil have færre indsamlere i gaderne

Cityforeningen i Odense er trætte af de mange såkaldte facere, der samler ind til forskellige organisationer i gågaden. Facerne jager kunderne væk fra butikkerne, mener foreningen.

Mere regulering

Sammen med cityforeningerne i København og Århus henvender Odense Cityforening sig til justitsministeren for at få reguleret antallet af facere i gågaderne.

- De lokale myndigheder skal have mulighed for at begrænse disse indsamlinger på samme måde som man regulerer alle andre aktiviteter i gaderne, siger citychefen i Odense Johannes Lollesgaard.

Han mener, det kan komme på tale feks. kun at tillade en organisation om ugen at være i gaden.

De forretningsdrivende har ikke noget imod at der samles ind til velgørende formål, men mængden af indsamlere har taget overhånd.

- De får folk til at sætte farten op og haste videre forbi vores udstillingsvinduer, siger Lars Skovgaard, butikschef i Profil Optik i Odense.

Kan ikke gennemføres

Organisationerne bag de mange indsamlere i gågaden mener ikke cityforeningerne får held til at begrænse deres aktiviteter.

- Jeg tror ikke, det er muligt at lave den slags begrænsninger. Desuden har vi allerede selv pålagt os en del begrænsninger, siger bykoordinator for Folkekirkens Nødhjælp, Jens Holst.

Udviklingsordfører for de konservative i Folketinget, Carina Christensen, støtter dog Cityforeningerne.

- Jeg tager deres forslag op med justitsministeren i denne uge, bebuder hun.

Oversigt

    Oversigt