I det fynske folks tjeneste

Claus Bo Larsen får fem år mere

Det var ellers slut for topdommer Claus Bo Larsen fra Odense ved udgangen af denne superliga-sæson.

Topdommer Claus Bo Larsen får fem år mere.

Men en videnskabelig undersøgelse fra Institut for Idræt får DBU til at gå imod UEFA og FIFA.

DBU dispenserer fra den kommende sæson for den internationale aldersgrænse på 45 år for de danske topdommere.

Blandt de nuværende 14 Superligadommere falder fynske Claus Bo Larsen for den internationale aldersgrænse ved udgangen af denne Superligasæson.

- Hvis jeg kan få lov til at dømme, frem for at sidde på tribunen og dømme mine kolleger, så vil jeg langt hellere det. Det er fedt, jeg er meget glad for at de har truffet den beslutning, siger Claus Bo Larsen til bold.dk.

Dispensation til to dommere

Ufordringen for Elitedommergruppen er fortsat at sikre, at nye og yngre danske dommere får "spilletid" i Superligaen.

- Vores eneste overvejelse med at bryde den internationale aldersgrænse har været frygten for, at det skal påvirke talentudviklingen herhjemme negativt. Det har vi fundet en fornuftig modus for ved at begrænse dispensations-muligheden til to dommere, siger formanden for DBUs Elitedommergruppe Kaj Østergaard til dbu.dk.

- Det giver stadig god mening med et løbende generationsskifte i den bedste, danske række. For man glemmer lidt, at det netop var aldersgrænsen, som var med til at sikre, at Peter Mikkelsen, Kim Milton Nielsen og senest Claus Bo Larsen kom med i den absolutte internationale top på et forholdsvis tidligt tidspunkt i deres karrierer til gavn og glæde for dansk fodbold, siger Kaj Østergaard.

Læs mere