Per Clausen: Pengene skal betales tilbage

Enhedslistens Per Clausen ærgrer sig over, at Lars Christian Lilleholt ikke har overholdt reglerne for lån af lokaler. Pengene skal betales tilbage, fastslår han.

Da Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt, i februar stillede Folketingets lokaler til rådighed for en af sine valgkampstøtter, som dermed tjente penge på arrangementet, var det et brud på reglerne, og pengene skal tilbagebetales, siger Enhedslistens Per Clausen til TV 2/FYN.

- Det fremgår helt klart af reglerne, at det kan man ikke. Man har fået stillet de her lokaler til rådighed uden at betale for dem, og det er klart, hvis det bliver en slags forretning, vil det være helt uacceptabelt, siger Per Clausen.

Nødvendigt med kontrol i fremtiden

Han forventer at se et regnskab fra arrangementet, som kan vise, hvor stort et overskud, der skal betales tilbage. Han mener, at sagen er betænkelig af flere årsager:

- Jeg synes, at hele sagen bliver endnu mere betænkelig af, at dem, der har tjent penge ved hjælp af Lars Christian Lilleholt i den her sag, det er en forening, der understøtter hans valgkamp. På den måde bliver det jo sådan en slags pengemaskine, hvor pengene kører i ring og ender tilbage hos Lars Christian Lilleholt, siger Per Clausen.

Han mener, at man i Folketingets Præsidium nu må kigge på, hvordan man fremadrettet kan sikre sig, at reglerne bliver overholdt.

- Desværre bliver vi nødt til at have kontrol med det her fremadrettet, og det synes jeg, er ærgerligt, men hvis medlemmerne ikke kan finde ud af at overholde reglerne af sig selv, er der jo ikke andet at gøre, siger Per Clausen.

Oversigt

    Oversigt