I det fynske folks tjeneste

Computerspil kan hjælpe ADHD-børn

Foto: Marie Hald, Scanpix

ADHD-børn kan blive bedre til at planlægge, hvis de spiller computerspil. Det viser nyt projekt fra Psykiatrien i Region Syddanmark.

Det kan være svært for børn med ADHD at planlægge og organisere sig. Men her kan computerspil måske være løsningen.

Et nyt ph.d.-projekt fra Psykiatrien i Region Syddanmark peger nemlig på, at spil målrettet børn med ADHD kan gøre dem bedre til at planlægge. Det skriver videnskab.dk.

Det er dog kun bestemte typer af ADHD, som spillene kan have en effekt på.

- Det er ikke noget, der kan hjælpe alle børn med ADHD. Der er nogle specifikke børn, der får hjælp af det, men ikke hele gruppen, siger Aida Bikic til videnskab.dk.

Hjælper ikke på koncentrationen

70 børn med ADHD blev sat til at spille computerspillet ACTIVATETM, der er rettet mod at træne ADHD-børns hjerner, så de får bedre arbejdshukommelse, selvkontrol, opmærksomhed og andre kognitive funktioner.  Koncentration, opmærksomhed og hukommelse havde dog ikke forbedret sig hos børnene, men det havde derimod deres planlægningsevner.

- Det, vi har fundet, er, at det ikke forbedrer koncentrationen eller andre ADHD-symptomer, men børnene bliver muligvis bedre til planlægning. Og det kunne vedligeholdes tre og seks måneder efter afsluttet træning, siger Aida Bikic.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.