Crashtest: Løs hund i bilen kan være livsfarlig

Ny crashtest viser, at hunde bør sidde i et metalbur i bilen. I tilfælde af uheld er en løs hund som et flyvende missil og kan være livsfarlig for bilens øvrige passagerer.

En hård opbremsning kan få fatale konsekvenser i trafikken, hvis der er løse hunde i bilen. Det viser en ny test, som FDMs schweiziske søsterklub TCS har foretaget.

- Mange tager familiens kæledyr med, når de skal på udflugt eller ferie. Men det er ikke ufarligt at have en løs kat eller hund med i bilen, hvis den ikke er spændt fast, og uheldet er ude. Ved en hård opbremsning kan hunden mangedoble sin vægt, og derfor kan en løs hund virke som et løst missil i en bil, siger Jacob Mortensen fra FDMs tekniske afdeling.

Ved en kollision med blot 50 km/t kommer en labrador på 30 kg således flyvende med en vægt på ca. 740 kg. Det er derfor vigtigt, at kæledyr i bilen er spændt forsvarligt fast - både af hensyn til dyrenes og bilens øvrige passagerers sikkerhed.

Det er ikke et lovkrav i Danmark, at hunden spændes fast, men hvis hunden generer føreren under kørslen eller blokerer udsynet, er det både farligt og man vil også kunne blive straffet.

Derfor anbefaler FDM, at kæledyr altid spændes fast i bilen. Se hvor voldsomt det ser ud, når en hund kommer flyvende her

Oversigt

    Oversigt