I det fynske folks tjeneste

Curlingbørn er rykket på universitet

Curlingbørn er ikke længere kun et fænomen i børnehaverne eller i skolerne. Syddansk Universitet har jævnligt utilfredse og nogle gange truende forældre i telefonen, der ringer på vegne af deres voksne børn.

På flere af Syddansk Universitets afdelinger oplever man, at forældre for eksempel kan finde på at ringe og brokke sig over, at sønnen eller datteren er dumpet til eksamen, skriver DR SYD.

- Forældrene kan være utilfredse med rigtig mange ting. De kan være sure over, at deres barn har dumpet en eksamen. Eller de kan være utilfredse med, at et kursus er blevet rykket. Eller at sønnen eller datteren ikke har fået dispensation, siger rektor for samtlige af SDU's afdelinger, Jens Oddershede.

Bebgrebet curlingbørn kommer sig af, når forældre fejer alle problemerne væk for deres børn og er udtryk, der ofte bruges i daginstitutionsverdenen eller i folkeskolen.

Men nu er begrebet altså rykket på universitetet også. Campusleder på SDU i Kolding Per Krogh Hansen fortæller om den stigende tendens med curlingbørn på universitetet:

- Det, der sker i stigende grad, er, at det er forældrene, der henvender sig på deres børns vegne. Og her taler vi altså om børn, der er over 20 år gamle, siger Per Krogh Hansen.

Jens Oddershede fortæller også, at tonen fra forældrene kan være særdeles barsk.

- Vi oplever til tider nogle meget engagerede forældre, hvor tonen kan blive meget vred og nærmest truende, siger SDU-rektoren til DR SYD.

Ved du noget? Så send os et tip