Cykelkampagne med 4633 fynske elever

På mandag deles der reflekser ud ved de fynske skoler i anledning af en landsdækkende cykelkampagne.

I Middelfart er det formanden for trafiksikkerhedsrådet i kommunen, der sammen med det lokale politi, deler 1000 reflekser ud ved Strib og Ejby Skole.

Natten til søndag stilles uret nemlig en time tilbage. Derfor er det betragteligt mørkere end dagen før, når man kører hjem fra skole eller arbejde. Og inden længe er dagen så kort, at man skal have lygter og reflekser på cyklen til og fra skole.

- Alle, der har prøvet at sidde bag rettet i bilen en mørk vintermorgen, ved, hvor svært det er at se cyklister og gående uden lys. Det er rigtig farligt, så derfor er kampagnen utrolig relevant, siger Niels Bebe fra trafiksikkerhedsrådet.

Uddelingen af reflekser er en del af den landsdækkende refleks- og lygtekampagne, som Cyklistforbundet, Trygfonden og Rigspolitiet skyder i gang den 1. november. 4633 elever fra de fynske folkeskoler er tilmeldt og 50.000 på landsplan.

Kampagnen skal gennem et undervisningsforløb sætte fokus på vigtigheden af lys og reflekser på cyklen og i trafikken.

- Lys på cyklen er afgørende for børns sikkerhed i trafikken i de mørke tider, og med denne kampagne vil vi lære børn at bruge lygter selv. Vi går derfor efter netop den alder, hvor mange børn begynder at cykle alene i trafikken, og vi håber, at lys på cyklen bliver en naturlig del af cykelrutinen, siger kampagnechef Maria Bach.

Oversigt

    Oversigt