Cykelløb i Vollsmose skal få børn til at cykle

Søndag cyklede børn i Vollsmose med i et cykelløb, der var arrangeret til dem. Mange af børnene vokser ikke op med cykelkulturen, men det vil et projekt lave om på.

Benene tramper i pedalerne, fingrerne er stramt knyttet om styret, og en enkelt dråbe sved sidder på panden. En flok børn fra Vollsmose var søndag formiddag til cykelløb, og der blev kæmpet indædt i en halv time, hvor det gjaldt om at nå så mange runder som muligt. 

- Jeg synes, det er sjovt. Og det er sjovt at køre mod alle mine venner, siger Yonis Omar, der kommer fra H.C. Andersen Skolen og er med i dagens cykelløb. 

I Vollsmose er det langt fra alle børnene, der har deres egen cykel derhjemme, og mange af dem er ikke vandt til at cykle i dagligdagen. Det har områdets skoler i samarbejde med frivillige forsøgt at lave om på.

- De skal blive fortrolige med at cykle. De skal lære at passe på hinanden, og de skal lære at kende færdselsreglerne. Så der er flere opgaver, der går op i en højere enhed, siger Freddy Vermod, der er en af de frivillige ved cykelløbet, og som arbejder med børnene til daglig. 

Løb og lånte cykler skal vække interesse

På Abilgårdskolen har de cykler stående, som børnene har lånt til cykelløbet. Cyklerne bruges desuden hver tirsdag, hvor det som en del af undervisningen er muligt for børnene at få undervisning i cykling. Her hjælper Freddy Vermod til med undervisningen sammen med elevernes faste lærer. 

quote Der er så mange fysiske stærke børn her omkring mig, som måske ikke ved, at de har et talent.

Rolf Sørensen

- Det, at de oplever, at de voksne går foran og viser, hvor vigtigt det er, at man kan cykle og hvor dejlig en sport, det er. Man får velvære af det. Man har det skønt bagefter, og man bliver gode venner, og man lærer at tage hensyn til hinanden, siger han. 

Det var dog ikke en af eleverne fra Abildgårdskolen, der vandt dagens cykelløb. I stedet var det en af eleverne fra H.C. Andersen Skolen. Selvom Yonis Omar ikke selv vandt, så var han tilfreds med resultatet:

- Det gik fint, fordi vi snakkede sammen på ruten, og vi dækkede de andre spillere, og en fra min klasse kom først, fortalte han forpustet, da løbet var overstået. 

Efter løbet var der præmier til vinderne og medaljer og sandwich til alle. Rolf Sørensen, som er protektor for arrangementet og kommentator under løbet, mener, at løbet kan vække en interesse hos børnene. 

- Jeg håber, at de kommer ud og cykle. Jeg ville jo gerne have, at de stille og roligt skal ud og måske cykle i en cykelklub i Odense, fordi det er sådan et fantastisk sammenhold. De kommer ud og bliver integreret på en helt fantastisk måde, og der er så mange fysiske stærke børn her omkring mig, som måske ikke ved, at de har et talent, siger han.

Oversigt

    Oversigt