I det fynske folks tjeneste

Cykelpoliti holder styr på fulde festivalfolk

En lind strøm af Tinderbox-gæster gik eller cyklede til Tusindårsskoven. Også politiet patruljerede på cykler.

00:54

Flere end 30.000 mennesker gik eller cyklede ud mod Tusindårsskoven, hvor musikfestivalen Tinderbox torsdag åbnede dørene for tredje gang.

Det er forløbet stille og roligt, og Fyns Politi har blandt andet holdt orden på stier og i gaden på cykel.

- Det er dejligt at komme ud og møde folk. De tager rigtig godt imod os, siger politibetjent Martin Svensmark. 

Læs også Tinderbox: Sikkerheden skærpet for at hindre terror

Netop at betjentene er på cykel iført cykelhjelm skaber et anderledes forhold mellem ordensmagten og festivalgæsterne. 

- Vi får en hel anden tilgang til folk og publikum ved, at vi har nærkontakt med dem, siger politibetjenten, der under interviewet med TV 2/FYN får besøg af en festivalgæst, der alligevel ikke kunne holde sig væk. 

Politiet har ekstra fokus på sikkerheden i forbindelse med Tinderbox. Det sker som følge af en række terrorangreb i Europa. Senest var der terrortrussel mod den tyske musikfestival Rock am Ring. 

Politiet vil derfor være mere synligt på festivalpladsen, og festivalgæsternes entré på vej til Tusindårsskoven er forløbet udramatisk. 

- Vi har ikke oplevet noget, hvor de ikke tager positivt imod os. De synes egentlig bare, det er dejligt, at vi kan stå ansigt til ansigt med dem, og at vi også bare er almindelige mennesker, ligesom de er, forklarer Martin Svensmark.

Fyns Politi opfordrer festivalgæsterne til at følge anvisninger fra Hjemmeværnet og betjentene. Derudover har Tinderbox sikkerhedsvagter til stede.