I det fynske folks tjeneste

Cykeltalent drømmer om Tour de France

Siden Rasmus Lund var en knægt på 10 år har han kørt cykelløb. Syv år senere har Odense-drengen kørt sig helt i front med fornemme resultater.

01:10

Rasmus Lund er regerende danmarksmester for juniorer. Han vil gerne genvinde den titel, og måske også vinde VM.

1 af 2

17-årige Rasmus Lund kører flere hundrede kilometer på sin racercykel hver uge. Han har god grund til at holde træningen ved lige, for 2015 har nemlig været en forrygende sæson.

- Det begyndte med, at jeg blev danmarksmester for juniorer, for derefter at tage videre til EM i banecykling hvor vi bliver nummer to i 4000 meter hold, og så sluttede jeg sæsonen af med en bronzemedalje til U-19 VM i Richmond, fortæller Rasmus Lund.

I 2007, dengang Michael Rasmussen stod til at vinde Tour de France, frandt Rasmus Lund ud af, at han også ville være cykelrytter, Og det er bare gået fremad lige siden. Derfor er der selvfølgelig ambitioner om at følge op på de flotte resultater fra 2015.

- Først og fremmest vil jeg gerne genvinde min DM-titel. Det tror jeg er en mulighed, og jeg vil gøre alt hvad jeg kan. Og så selvfølgelig VM. Jeg vil rigtig gerne gøre en god figur der igen og måske hive regnbuestriberne med hjem til Danmark.

Men Rasmus Lund har ikke glemt, hvorfor han begyndte at køre cykelløb. Drømmen er selvfølgelig at være med i det ultimative løb:

- At være med i Tour de France. At vinde en etape i Tour de France, det vil være et rigtig stort mål for mig.