I det fynske folks tjeneste

Cykeltur giver millioner til syge børn

Team Rynkeby overrækker lørdag formiddag i Ringe en check fra årets cykeltur til Paris på næsten fem millioner kroner til Børnecancerfonden.

01:44

Ringeholdets kaptajn Peter Pedersen og komiker Jan Gintberg ved overrækkelsen af det indsamlede beløb fra Team Rynkeby til Børnecancerfonden

1 af 2

Sommerens cykeltur til Paris med Team Rynkeby resulterer i et beløb på 4,72 millioner kroner til kampen mod kræft. Det er 50 procent mere end sidste år.

Pengene er lørdag formiddag givet videre af komikeren Jan Gintberg, som er blandt de 311 motionscyklister, der denne sommer sled sig fra Danmark til Paris for at indsamle penge til Børnecancerfonden.

- Det er jo helt vildt, siger Glintberg, da han overrækker checken til Søs Fenger, der er ambassadør for Børnecancerfonden.

- Havde jeg vidst, at vi ville samle så mange penge ind, så havde jeg taget den lidt mere med ro i Holland, hvor varmen fik mig til at patte væde ud af en tom gulvspand på en tankstation, siger Jan Gintberg.

Det er en rørt Søs Fenger, der modtager de mange penge.

- Det er et helt fantastisk flot resultat, der kan være med til at gøre en forskel. Børnecancerfondens arbejde handler om liv og død, og derfor har børnene og deres familier brug for al den hjælp, de kan få, siger Søs Fenger, der selv mistede sin far til kræft, da hun var fem år gammel.

Team Rynkeby oplyser, at interessen for at deltage på næste års tur til Paris er enorm. Hvis man ønsker muligheden for at deltage på Team Rynkeby i 2011 og dermed være med til at hjælpe Børnecancerfonden, skal man skrive sig på ventelisten på team-rynkeby.dk inden 20. september 2010.