I det fynske folks tjeneste

Cykeltyverier er på historisk lavt niveau

2017 tegner til at blive et historisk år i forhold til antallet af cykeltyverier på landsplan. De færreste cykeltyve bliver dog fanget.

Foto: Claus Bech, Scanpix

I 2016 nåede antallet af cykeltyverier ned på et historisk lavt niveau. Selv om 52.465 cykler blev meldt stjålet på landsplan, var det det laveste antal i 42 år.

Og tendensen ser ud til at fortsætte. I de første seks måneder af 2017 holder cykeltyverierne sig endnu lavere end i fjor. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik. 

Læs også Tre cykeltyve snuppet i samme fangst

23.045 cykler er indtil videre blevet stjålet i 2017, og tendensen gæIder også Region Syddanmark.

Ifølge brancheforeningen Forsikring & Pension skyldes udviklingen, at der i 1990’erne blev indført krav til cykellåsene.

- Vi kan konstatere, at efter vi indførte skærpede krav til cykellåsene i starten af 1990'erne er der sket et dramatisk fald i cykeltyverierne, og det har vist sig at have en langtidseffekt, siger underdirektør Hans Reymann-Carlsen. 

Kilde: Danmarks Statistik

Politi: 1 ud af 100 cykeltyve fanges

Til trods for at det er blevet sværere at stjæle en cykel, er det ikke blevet lettere at opklare, hvem der har stjålet den.

En opgørelse fra Fyns Politi har tidligere vist, at det sjældent lykkes politiet at finde cykeltyvene.

Ifølge politiets oplysninger bliver der i gennemsnit kun sigtet én person, hver gang 100 cykler bliver stjålet. Årsagen er, at cykeltyvene sjældent efterlader sig mange spor.

Siden 1993 har forsikringsselskaberne krævet, at cyklen skal være forsynet med en godkendt lås, hvis cyklisten vil have udbetalt erstatning, når den bliver stjålet.

I 1994 var antallet af cykeltyverier på sit højeste. Her blev 125.371 cykler stjålet - altså langt over dobbelt så mange som i 2016. 

Kilde: Danmarks Statistik