Cyklister tror færdselsloven er vejledende

Efter to dages cykelkampagne konstaterer færdselspolitiet på Fyn, at det fortsat står skidt til med cyklisternes trafikmoral. 50 bøder er blevet uddelt på få timer.

Hele denne uge er færdselspolitiet på Fyn på jagt efter cyklister, der ikke overholder reglerne. Tirsdag blev de tohjulede jagtet i gågaderne og ved de store vejkryds.

- Generelt må vi sige, at mange cyklister fortsat tror, at færdselsloven kun er vejledende for dem. Der bliver stadig kørt over for rødt og kørt på fortorve og i gågader, siger lederen af færdselspolitiet på Fyn, Jørgen Andersen.

De nye bøderegler trådte i kraft ved årsskiftet, og trods en kampagner og razziaer i januar, kan politiet ikke konstatere den store forbedring i cyklisternes færdselsvaner.

- På nogle af de steder hvor vi lavede razzia i januar, kan vi se en lille forbedring, men tallet for dem der kører efter deres regler er stadig alt for højt, siger Jørgen Andersen.

I følge færdselspolitiet betyder cyklisternes lovovertrædelser stor utryghed for andre trafikanter.

- Fodgængerne i gågaden bliver utrygge, når de pludselig bliver overhalet af en cyklist, og det skaber grobund for ulykker, når bilister ikke ved om cyklister holder tilbage for rødt eller ej, siger Jørgen Andersen.

Færdselspolitiet cykelkampagne fortsætter ugen ud.

Så meget koster det

Oversigt

    Oversigt