Dagbog indeholdt kun fantasier

CJ må ikke straffes for at have skrevet tanker om en misbrugsgarage ned i en dagbog, mener hans forsvarer.

Det hører ingen steder hjemme, at anklageren bruger dagbogsnotater skrevet af den 41-årige tiltalte i en fynsk krænkersag som bevismateriale i sagen.

Sådan siger forsvareren i sagen, Linda Christensen, mandag i Retten i Odense, hvor hun er ved at fremlægge sin procedure.

- Dagbogen indeholder fantasier, filosofier og tanker om religion - ikke noget, der har hold i virkeligheden. Og vi straffer ikke for tanker, siger forsvareren.

Den tiltalte CJ er tiltalt for at have forulempet to skolepiger på 10 og 11 år seksuelt to steder på Sydfyn i efteråret 2012, for at forsøge at voldtage en britisk kvinde, for at ville voldtage flere piger eller kvinder senere i en garage, og for at opbevare og udvikle sprængstoffer i sin lejlighed.

Anklageren har tidligere mandag i sin procedure sagt, at man ud fra dagbogsnotater kan se, at tiltalte havde planer om at indrette en garage som et voldtægtsrum, hvor han ville holde piger til fange og misbruge dem seksuelt i længere perioder.

Men det er nonsens at bruge dagbogen som bevismateriale, mener forsvareren.

Hun begrunder det blandt andet med, at den tiltalte selv har forklaret, at han var i en psykose, da han førte dagbogen, og at han var påvirket af store mængder Ritalin, som tages mod ADHD.

- De massive mængder af tekstdokumenter skal også spille ind. Man kan ikke tage enkelte citater ud, når der også ligger en masse tekst, som peger i helt andre retninger, siger hun.

I dagbogen skriver den tiltalte, at han ofte har været ude at kigge efter flere piger, og han skriver, hvor mange "chancer" han har haft for at samle en pige op på forskellige dage.

- Han har selv forklaret, at han ikke har haft til hensigt at tage nogen med i bilen. Han var ude at handle, og så kan det godt være, at han har kigget rundt og skrevet noget ned senere hen. Men det var ikke hans formål at tage nogen med, siger Linda Christensen.

CJ kræver frifindelse, fordi han har befundet sig i en psykose. Anklageren kræver mindst 12 års fængsel eller forvaring.

Der falder dom i sagen onsdag den 19. november.

Oversigt

    Oversigt