I det fynske folks tjeneste

Dagplejebørn skal have gourmetmad

Odense kommunes 700 dagplejere har fået en kogebog med opskrifter, der skal udfordre børnene. Meyers Madhus står bag.

Agurk og leverposteg står på frokostmenuen hos mange småbørn. Men nu skal Odenses dagplejebørn have udfordret deres smagsløg.

Hjemmerørt majonæse

Kyllingespyd med perlebyg og grønærtemos eller kartoffelmad med hjemmerørt majo og hjemmedyrket karse.
Det er eksempler på nogle af de nye smagsoplevelser, som er på vej til de små dagplejebørn Odense.

En kogebog, som er blevet til i et samarbejde mellem FOA, Meyers Madhus og dagplejen, skal nemlig inspirere dagplejerne til at lave mere sund og spændende kost til små. 
 

Tør prøve nyt

Opskrifterne i Kogebogen "Madglæde - En kogebog til dagplejen", er blevet afprøvet af blandt andre dagplejer Susanne Jespersen.
  - Projektet har rykket meget ved, hvilke varer jeg køber. Jeg tør prøve nyt af, fortæller Susanne Jespersen.

Hun indrager børnene i madlavningen med stor succes. Når de har siddet med grøntsagerne og smagt på dem, spiser de også mere, når vi skal have frokost, siger Susanne Jespersen.
 
Udover opskrifter til blandt andet frokostmåltider, sund snack og syltesager indeholder kogebogen også anbefalinger om mad og sundhed for små børn såvel som et kapitel om mad og pædagogik og praktiske råd i køkkenet.