Dagplejer afviser overgreb

Nordfynsk dagplejer afviser, at hende kæreste har være alene med børnene. Dagplejeren blev fyret, da det kom frem, at kæresten var dømt for pædofili.

Nordfyns Kommune fyrede dagplejeren efter at det kom frem, at den pædofili-dømte kæreste kom i huset.

Og torsdag offentliggjorde kommunen, at Fyns Politi nu skal undersøge anklagerne om svigt og overgreb.

Sagen har ramt dagplejeren og hende kæret hårdt og de kan nu blive tvunget til af flytte til en anden egn.

Fortryder hun ikke gav besked

På spørgsmålet om, hvordan hun har det med anklagerne, siger hun:

- Jeg har det simpelt hen forfærdeligt. Det er forfærdeligt, at nogen mennesker kan være sådan. Jeg fortryder måske i dag, at jeg ikke gik til kommunen og fortalte det med med det samme. Men gør man det, fordi man har en ven på besøg nogle gange. Det var jo ikke med det samme, der blev alvorligt vel, siger dagplejemoderen, der vil være anonym. Men hendes navn er redaktionen bekendt.

- Han har ikke boet her i et halvt år. Han er kommet på besøg i november- december måned, hen over juleferien, hvor jeg havde fri og så igen efter 21. januar. Sammenlagt har han være her i 24 dage fra november til marts måned, hvor der har være dagplejebørn her i huset, siger dagplejemoderen.

Har aldrig være alene med børnene

Hvordan har din kæreste reelt være i kontakt med børnene, når I har haft jeres hverdag her i huset?

- Ikke ret meget, fordi der er mig der passer børnene. Der er mig, der leger med dem inde i legeværelset, og døren har mange gange være lukke ud til gangen. Og det eneste tidspunkt han har haft kontakt med dem, det var, når vi skulle spise sidst på eftermiddagen, hvor der kun var en eller to børn tilbage. Der har han kunnet læse en historie for dem, ellers har han aldrig haft nogen kontakt med dem. Han har aldrig aldrig nogen sinde være alene med dem, han har aldrig nogen siden skiftet dem, som der er nogen, der påstår. Han har aldrig nogen siden givet dem mad, lagt dem til at sove eller hentet dem op igen. Der er mig, der har passet de børn, siger dagplejemoderen.

Vi er nødt til at flytte

Dagplejeren fortæller, at hun og kæresten have talt om, at hus skulle sige på, når deres forhold nu var blevet alvorligt.

Hvordan ser du fremtiden nu?

- Jeg ser ikke nogen fremtid her. Vi er nødt til at flytte, det er som et fængsel, at være her. Det er kun mig, der går op og handler. Og selv der kan man få bemærkninger, siger dagplejemoderen.

Må ikke se børnebørn

Hvis du havde være mor til et lille barn, hvordan ville du så have haft det med, hvis din dagplejemor boede samme med en pædofil-dømt?

- De kan jeg sagtens sætte mig ind i. Men han har jo udstået sin straf, han skal da have lov til at have et liv bagefter ikke, siger dagplejemoderen.

Du går gennem meget på grund af din kæreste, din søn vil ikke se dig mere?

- Det er forfærdeligt. Jeg har børnebørn, jeg ikke kan komme til at se.

Hvorfor er du villig til at betale den pris?

- Fordi jeg holder af min kæreste, og jeg syntes at der er uretfærdigt.

Det er en heksejagt

Dagplejerens kæreste har også indvilget i interview med TV2/FYN, men også anonymt.

Hvad siger du til anklagerne om, at du måske har misbrugt børnene?

- Jeg syntes, at der er lige som en heksejagt. Jeg har aldrig været i kontakt med børnene på den måde. En enkelt gang eller to har jeg læset en historie for en af børnene, måske i sofaen, mens hun var ved at gøre de andre børn færdige med at spise. Der var fuld øjenkontakt hele tiden, så der har aldrig været sket noget. Hun havde fuld kontrol med, hvad jeg lavede med børnene, siger kæresten.

Han står ved, at han er dømt for pædofili, men siger også, at sagen er ved at blive anket.

Oversigt

    Oversigt