I det fynske folks tjeneste

Dagplejer bærer stadig burka

Dagplejeren bærer stadig burka.

Trods flere henvendelser fra Odense Kommune til familieministeren, har kommunen endnu ikke modtaget et brev med tilladelse til at forbyde burka i dagplejen.

Familie- og forbrugerminister Carina Christensen (K) fik det ellers til at lyde som en formsag at forbyde den muslimske klædedragt burkaen, der skjuler kvindens ansigt.
- En burka er ikke forenelig med at passe børn i hverken offentlige dagtilbud eller privat dagpleje, sagde hun den 2. maj og lovede kommunerne et brev, der bekræfter, at de må forbyde burkaen.

Men brevet er endnu ikke dukket op på børne- og ungerådmand Jane Jeginds (V) kontor trods flere henvendelser til ministeren.
- Jeg kan undre mig over, at vi intet har hørt, når ministeren ellers var så klar i sin udmelding for snart to måneder siden. Jeg vil ikke gå imod mine juristers vurdering, så før jeg har det brev, kan jeg intet gøre, siger hun til Ritzau. 

Familie- og forbrugerministeren havde overladt arbejdet til Beskæftigelsesministeriet, fordi det skulle være en del af en større tekst. Alligevel har ministeriet nu besluttet at sende et brev til kommunerne sidst på ugen, efter at Ritzau kontaktede ministeriet. 

/Ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.