Dagplejestrejke kan fortsætte tirsdag

Mandag aften klokken 19.30 er der arrangeret stormøde, hvor dagplejerne i Odense vil tage stilling til, om strejken skal fortsætte tirsdag.

Godt en tredjedel af Odenses 650 dagplejere demonstrerede mandag formiddag mod bortvisningen af en kollega. Anne Margrethe Wrøbell blev onsdag i sidste uge bortvist, fordi hendes mand ryger i hjemmet i dagpleje-åbningstiden.

De næsten 200 strejkende er blandt andet utilfredse med, at kommunen bortvistet Anne Margrethe Wrøbell i stedet for at fyre hende. Bortvisningen betyder, at dagplejeren ikke får løn trods 27 års ansættelse i kommunen.

Fik advarsel for bortvisning

Britta Carl, institutionschef i Odense, mener ikke, at kommunen har gjort noget forkert.

- Jeg kan godt forstå, at medarbejderne synes, en fyring var bedre end en bortvisning, men når den pågældende dagplejer bevidst overtræder loven, selv efter at vi har gjort hende opmærksom på konsekvenserne og givet hende en advarsel, så kan vi kun reagere med en bortvisning, siger Britta Carl til Ritzau.
 
Dagplejerne har nu udformet fire krav til kommunen, som de vil aflevere til borgmesteren og den ansvarlige rådmand. I de fire punkter kræver de anstændig behandling og respekt for deres familier.

FOA og forvaltningen mødes onsdag

Dagplejernes fagforening FOA Odense mødes onsdag med kommunen.
 
- Vi vil forsøge at få sagen blødt op, og som det mindste få ændret beslutningen om bortvisning til en fyring, siger Alice Due, sektorformand i FOA Odense.

Endnu en dagplejer i Odense står i samme situation som den nu bortviste dagplejer. Hun har fået en advarsel efter en tjenstlig samtale og risikerer også bortvisning, hvis hendes mand fortsætter med at ryge i åbningstiden i de dele af huset, hvor der ikke passes børn.

Oversigt

    Oversigt