Daloon skærer ned igen

Daloon A/S varsler onsdag, at medarbejderne i både Nyborg og Rudkøbing skal arbejde på fordeling på grund af svigtende omsætning i løbet af sommeren. Så sent som august fyrede virksomheden 59 medarbejdere.

-


Daloon går på fordeling for at undgå fyringer

Daloon A/S varsler onsdag, at medarbejderne i både Nyborg og Rudkøbing skal arbejde på fordeling på grund af svigtende omsætning i løbet af sommeren. Så sent som august fyrede virksomheden 59 medarbejdere.

Omsætningen er svigtet over hele Europa på grund af varmen forklarer virksomhedens administrerende direktør Hemming Van, og det betyder, at lagrene af færdigvarer er blevet for store.

\"Det er unormalt, at der er en lang, varm sommer i hele Europa på en gang, og det har påvirket hele detailhandlen\", forklarer direktøren.

Arbejde hver anden uge
Det er både medarbejdere på virksomhedens fabrikker i Nyborg og i Rudkøbing, der bliver sendt på fordeling.
De cirka 150 medarbejdere i produktionen skal fra og med uge 42 til nytår kun arbejde hver anden uge.

\"Vi har besluttet at gøre det på denne måde, så vi ikke skal miste flere kompetente folk\", siger Hemming Van, der ikke mener, at Daloon kunne have forudset det dårlige sommersalg, da der i august blev fyret 59 medarbejdere.

\"Så skulle man have været sortseer, og vi vil helst undgå at fyre flere folk\", siger han.

Glade for at undgå fyringer
Tillidsmand Michael Nielsen kalder fordelingen det mindst onde af to onder.

\"Vi er da glade for at vi undgår fyringer, selv om medarbejderne selvfølgelig er kede af, at de bliver nødt til at gå ned i løn. Men vi ser lys forude, for ledelsen har ret til at varsle fordeling i 13 uger og har kun gjort det i ni uger\", siger Michael Hansen.

Han håber dog stadig at det bliver afblæst inden uge 42.

1500 kroner om ugen
Fordelingen betyder, at medarbejderne går cirka 1500 kroner ned i løn før skat i de uger, hvor de ikke arbejder. Det vil sige fem uger i fordelingsperioden.
I de uger kan de modtage dagpenge, men skal også stå til rådighed for arbejdsmarkedet.


Forbrugerne svigtede Daloons varer i sommervarmen

Friske varer
\"Det er meget trist, at vi nu igen må gribe ind, men der er ingen vej uden om, at vi må bremse op. Selv om vi fremstiller frosne fødevarer, så forventer vores kunder at få så friske varer som overhovedet muligt. Vi forventer dog at have normaliseret lagerbeholdningen ved juletid, så vi kan arbejde normalt fra begyndelsen af det nye år\", siger administrerende direktør Hemming Van.

Oversigt

    Oversigt