I det fynske folks tjeneste

Dalum Landbrugsskole truer med retssag

Dalum Landbrugsskole skal betale stort beløb tilbage til staten

Danske landbrugsskolers trafik med udenlandske elever til landet kan betyde en retssag. To skoler, bla. Dalum Landbrugsskole, vil gå rettens vej for at sikre de tilskud, de har modtaget.

To af landets største landbrugsskoler truer Undervisningsministeriet med en retssag i forsøg på at undgå at betale millioner af kroner tilbage, som ministeriet kræver, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Undervisningsministeriet vil kræve det statstilskud tilbage, som Dalum Landbrugsskole i Odense har fået til uddannelse af elever fra blandt andet Ukraine, Brasilien og Gambia. Det samme gælder tilskuddet til udenlandske elever på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg og på Grindsted Landbrugsskole.

Men Dalum og Asmildkloster Landbrugsskoler er klar til at gå hele vejen med sagen. Det fremgår af breve fra landbrugsskolerne til Undervisningsministeriet, som Nyhedsbrevet 3F har fået aktindsigt i.

Antallet af danske elever på landbrugsskolerne er faldet drastisk. I stedet henter skolerne i stærkt stigende grad udlændinge - som udløser samme statstilskud - til de tomme stole.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.