Dalum Papir lukker

Dalum Papir stopper produktionen i slutningen af 2012. 175 ansatte forventes afskediget i Odense.

Lukker både i Odense og Næstved

Virksomheden Arjowiggins, der ejer Dalum Papir A/S, lukker både produktionen i Odense, hvor papirfremstillingen finder sted, og i Maglemølle ved Næstved, hvor afsværtningen af returpapir foregår.

Lukningen af virksomheden vil forventeligt ske ved udgangen af 2012, og i alt 223 ansatte forventes at blive afskediget.

- Vi er meget kede af at måtte sige farvel til 175 dygtige medarbejdere i forbindelse med, at vi lukker papirfabrikken i Odense, men det har været et nødvendigt skridt for moderselskabet Arjowiggins at strømline og koncentrere produktionen," siger direktør Peter Lønborg Nielsen, Dalum Papir.

Farvel til historisk virksomhed

Når Dalum Papir Drejer nøglen til nytår, vil det blive et farvel til en gammel odensseansk virksomhed.

Virksomhedens historie går tilbage til 1874, men krisen har medført en faldende efterspørgsel på det grafiske papir, der er Dalum Papirs speciale.

Arjowiggins opkøbte Dalum Papir A/S i slutningen af 2007 på et tidspunkt, hvor det europæiske papirmarked havde oplevet vækst gennem flere år.

Nu kradser krisen, og fabrikkens produktion vil blive overført til andre fabrikker i moderselskabet, som har kapacitet til at producere hele sortimentet inden for grafisk papir.

Fabrikken sælges

Det er planen, at den gamle papirfabrik i Odense skal sælges.

- Vi har skrevet kontrakt med en konsulentvirksomhed, der er specialiseret i at identificere potentielle købere. Det vil også blive undersøgt, om papirfabrikken i Odense kan udvikles til en industripark, siger Peter Lønborg Nielsen.

Forhandlingerne med tillidsrepræsentanterne er gået i gang og forventes at slutte i løbet af næste uge.

Oversigt

    Oversigt