Dan-Bunkering-sag breder sig til ejer-selskaber

Betalinger fra russiske Maritime til Dan-Bunkerings ejer, Bunker Holding, er inddraget i efterforskning.

Dan-Bunkerings ejer-selskab, Bunker Holding, drages ind i efterforskningen af, om Dan-Bunkering har forbrudt sig mod EU's sanktioner ved at sælge jetbrændstof til brug i den syriske borgerkrig.

Sagen drejer sig om handler mellem Dan-Bunkering og det russiske selskab Maritime, der ifølge Ruslands udenrigsministerium har haft ansvaret for at forsyne russiske kampfly i Syrien med jetbrændstof.

Men ifølge DR viser en redegørelse fra Bagmandspolitiet, der mere formelt hedder Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), at også Dan-Bunkerings ejerselskab er en del af efterforskningen.

Ifølge DR har SØIK sendt redegørelsen til Folketinget i sidste uge, og heri står der, at også Bunker Holding har modtaget penge fra Maritime.

Helt konkret er der tale om tre betalinger på i alt 29 millioner kroner.

Betalinger inddraget

Ifølge amerikanske retsdokumenter er Dan-Bunkering blevet betalt for jetbrændstof til russiske kampfly i Syrien. Om det samme er tilfælde med de tre betalinger til Bunker Holding, melder DR's historie ikke noget om.

Men de tre betalinger er inddraget i efterforskningen af betalingerne til Dan-Bunkering.

Redegørelsen fra Søik viser, at Dan-Bunkering og Bunker Holdings bank, Danske Bank, har indberettet i alt 42 betalinger til en samlet værdi af 342 millioner kroner, fra Maritime til de to selskaber.

Bunker Holding er ejet af oliemilliardæren Torben Østergaard-Nielsen, der også er bestyrelsesformand.

Selskabet er verdens næststørste leverandør af brændstof til skibe og har kontorer i 31 lande. I sidste regnskabsår omsatte Bunker Holding for over 70 milliarder kroner, og det gør den til en af Danmarks allerstørste virksomheder målt på omsætning.

Ingen kommentarer

Dan-Bunkerings og Bunker Holdings advokat ønsker at ikke at kommentere de nye oplysninger.

- Jeg kan dog oplyse, at det fastholdes, at Dan-Bunkering ikke har handlet i strid med gældende sanktioner, lyder det fra advokaten i en mail til DR.

Hverken Bunker Holding eller Dan-Bunkering er tiltalt for brud på EU’s sanktioner. SØIK ønsker ikke at oplyse, om virksomhederne er sigtede i sagen.

Oversigt

    Oversigt