Dan Jørgensen føler sig misbrugt af DSB

Magasinet Climate udkommer i 5000 eksemplarer - men læserne oplyses ikke om, at det lobbyer for DSB.

Klimanetværket Copenhagen Climate Network arbejder med egne ord for en mere effektiv, strategisk og global miljøpolitik.

Men ifølge Waterfront-direktør Lars Poulsens egne underretninger til DSB's ledelse er netværket i virkeligheden et redskab for DSB. Det afslører interne dokumenter, som DR's 21 Søndag er kommet i besiddelse af.

- Waterfront Communications etablerede med DSB`s støtte CCN (Copenhagen Climate Network, red.) og Magasinet Climate. (?) Der kan opstå rygter om politisk kontrol med DSB`s interne medier.

- Climate fremstår neutral i disse sammenhænge og kan agere frit - på vegne af DSB, skriver direktør i Waterfront Lars Poulsen i en mail til DSB's ledelse.

Magasinet Climate udkommer i op til 5000 eksemplarer og bliver distribueret til politikere, virksomheder og togpassagererne i DSB's kupeer på første klasse. Men ingen steder fremgår det, at magasinet plejer DSB's interesser.

Flere prominente politikere har gennem årene været formænd for klimanetværkets rådgivende bestyrelse. Men ingen har fået at vide, at netværket er en platform for DSB.

En af dem er miljøminister Ida Auken. Hun var formand, indtil hun blev minister i 2011.

- Jeg fik CCN (Copenhagen Climate Network, red.) præsenteret som et virksomhedsnetværk for grønne virksomheder. De fortalte mig ikke, at det var Waterfront og DSB, der stod bag.

Socialdemokraternes medlem af Europaparlamentet Dan Jørgensen overtog formandsposten efter Ida Auken. Han er vred over, at han er blevet brugt til at promovere DSB's interesser.

- Jeg er rasende over at være blevet ført bag lyset. Mit navn er blevet brugt til at legitimere et produkt, som ikke er, hvad det giver sig ud for at være, siger han til 21 Søndag.

Bestyrelsesformand for Copenhagen Climate Network, den tidligere Waterfront-ansatte Niels Jørgen Langkilde, ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge DSB har betalt til netværket.

Men han siger til 21 Søndag, at han kun kender til støtte, der er kommet gennem annoncekøb i magasinet Climate.

- Jeg kan bekræfte, at DSB har annonceret i en lang række af numrene, siger han.

Hverken Waterfronts direktør Lars Poulsen eller DSB ønsker at kommentere, hvor meget DSB har betalt til Copenhagen Climate Network, og om DSB-ledelsen har vidst, at netværket fungerede som en lobbyorganisation for DSB.

Oversigt

    Oversigt