Dan Jørgensen: Regeringen vil gerne hjælpe mere

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) var torsdag kaldt i samråd om situationen i gartneribranchen. Han mener, regeringen giver gartnerne en håndsrækning med at tilføre de ekstra millioner i den pulje, gartnerne kan søge tilskud til om investeringer i ny teknologi.

Gartneribranchen har allerede kvitteret for de 15 ekstra millioner, men siger samtidig, at det er de høje PSO-afgifter i Danmark, der er det største problem.

- Der skal gives en kompensation til gartnerbranchen for de høje PSO-afgifter. Det kæmper vi lige nu en kamp i EU for at få lov til. Det er klart, at det er hele regeringens politik, at det er enormt vigtigt, at vi også får givet branchen kompensation på det her område, siger Dan Jørgensen.

Regeringen har besluttet at give kompensation på 75 millioner kroner, men har fået nej fra EU, fordi man mener at der er tale om statsstøtte.

Det er den kamp, der foregår nu i Bruxelles, og dan Jørgensen mener ikke, der kan lægges større pres på EU, end man allerede gør.

Der skal mere til

Formanden for Dansk gartneri, Kristian Madsen, erkender regeringens indsats, men siger samtidig, at der bør findes en lempelse på de høje PSO-afgifter, der skal betales i Danmark.

- PSO-afgiften er jo eksploderet over de sidste tre år, og den er så voldsom i dag, den er så truende, så det vi foreslår er, at man skal se på alle de erhverv, der er afhængige af el. Hvis du ligger i Sverige, betaler du ikke PSO-afgift, hvis du ligger i Holland, betaler du det ikke, og hvis du ligger i Tyskland, betaler du 20 procent. Det har jo aldrig været regeringens hensigt, at den grønne afgift skulle tvinge tusindvis af job væk fra Danmark, siger Kristian Madsen.

Oversigt

    Oversigt