I det fynske folks tjeneste

Dan Jørgensen vil gennemgå dansk økologi

Der skal indsamles nye ideer hos landmænd, eksperter og andre interessenter, der kan fremme økologien i Danmark, mener Dan Jørgensen (S).

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil lave et servicetjek af regeringens økologiindsats. Der skal indsamles nye ideer hos landmænd, eksperter og andre interessenter, der kan fremme økologien i Danmark.

Økologi er en succes i Danmark. Stort set alle danskere genkender det røde Ø-mærke, som 80 procent har tillid til, skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelse.

Men potentialet er endnu større, og i regeringens "Økologisk Handlingsplan 2020" er målet, at det økologiske areal skal være fordoblet i 2020.

Men selvom interessen for økologi i Danmark og udlandet er stor, vokser det økologiske areal ikke nok i disse år.

- Vi er godt på vej, men skal vi nå målet om fordoblingen, har vi brug for at få helt nye ideer og tilgange på bordet. Jeg har derfor nu gang i et eftersyn af økologiindsatsen og inviterer 200 øko-interessenter til at komme med nye ideer, siger Dan Jørgensen.

Mere viden

Fødevareministerens eftersyn af økologiindsatsen består af en opsamling af viden om, hvad der har virket i den nuværende indsats og en ideudviklingsfase, hvor der skal ses på, hvilke nye knapper man kan skrue på, for at få sat endnu mere fut under den økologiske omlægning.

Den viden har Fødevareministeriet ikke kun selv, så der gennemføres interviews med en lang række centrale aktører - fra landbruget over NGO?er til forskningsinstitutioner.

- Jeg ser meget frem til, sammen med erhvervet og andre gode kræfter, at se på vores økologiindsats med friske øjne. Hvilken rolle kan forskningen spille i forhold til økologien? Kan vi gøre noget for at fremme uddannelsen af økologiske landmænd? Kan vi opfinde nye veje for økologiens vej fra jord til bord? Hvordan får vi sat endnu mere fart på eksporten af økologi? Det er sådan nogle spørgsmål, som det vil være spændende at få vendt, siger Dan Jørgensen.

Servicetjekket skal munde ud i en rapport med anbefalinger til den fremtidige økologiindsats. Rapporten vil indgå i arbejdet med en revision af "Økologisk Handlingsplan 2020".

Ved du noget? Så send os et tip