Danfoss-formand i spidsen for broprojekt mellem Faaborg og Sønderjylland

Der er blevet valgt en formand for styregruppen bag broprojektet, som skal forbinde Faaborg med Sønderjylland. Det blev bestyrelsesformand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen.

Politikerne i Sønderborg og Faaborg-Midtfyn kommuner er gået sammen i et fælles projekt, der med en ny bro skal forbinde kommunerne med hinanden og Sydfyn med Sønderjylland.

I dag havde projektets styregruppe så sit første møde, og her blev Danfoss’ bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen valgt som formand, mens direktør i den fynske møbelvirksomhed Carl Hansen & Søn, Knud Erik Hansen,  blev valgt som næstformand. 

Gavner både regionalt og internationalt
Jørgen Mads Clausen har i flere år været fortaler for en fast forbindelse mellem Fyn og Sønderjylland, og den nyudpegede formand er glad for at stå i spidsen for styregruppen.

- Jeg ser store perspektiver i en fast forbindelse, og jeg glæder mig over, at vi nu for alvor går i gang med at gøre projektet til virkelighed. Det vil være et boost til udviklingen i Syddanmark og vil gøre det markant mere attraktivt at drive virksomhed og bo i regionen. Samtidig vil det løse nogle store nationale trafikproblemer, så det er en god investering. Ikke kun lokalt og regionalt, men også nationalt, siger Jørgen Mads Clausen i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at projektet ikke skal ses som en konkurrent til højaktuelle infrastrukturprojekter, som for eksempel en udvidelse af den vestfynske motorvej.

- Det tager jo tid at bygge en bro, så vi er nødt til at være fremsynede, hvis vi skal sikre vækst og udvikling, ikke kun i de store byer, men også i Syddanmark, siger Jørgen Mads Clausen.

Undersøgelser på vej
Hovedopgaven for styregruppen bliver at finde ud af, hvordan forbindelsen helt konkret skal se ud og især, hvordan den skal finansieres. I første omgang skal man undersøge en række forskellige effekter projektet kan have på samfundsøkonomien, miljøet og forholdene i det sydlige Lillebælt. Samt mulige finansieringsmodeller.

Og i forhold til finansiering ser den nye formand mange mulige modeller for sig.

”Hvis vi ser bort fra de store byer og knudepunkter, er en bro mellem Fyn og Als et af de tre infrastrukturprojekter i Danmark, der giver det bedste afkast. Så en bro vil være en investering, der tjener sig selv hjem igen, og derfor kan det også være interessant for blandt andet pensionskasser at investere i projektet. Det er noget af det, vi vil undersøge nærmere i den kommende tid,” siger Jørgen Mads Clausen.

 

Oversigt

    Oversigt