Daniel Høegh: Rødt kort var okay

Daniel Høegh erkendte sit vigtige regelbrud i 0-4-nederlaget mod AaB, mens træner Troels Bech angreb reglerne.

En enkelt hændelse fik afgørende betydning for udfaldet af kampen mellem OB og AaB søndag eftermiddag. I centrum stod den unge midterforsvarer Daniel Høegh, der allerede efter 50 sekunder måtte i brusebad.

Høegh fik direkte rødt kort, efter han hægtede AaB's Mathias Wichmann, og på det efterfølgende straffespark scorede Nicklas Helenius og lagde dermed grunden til den sikre AaB-sejr, der endte med at blive på 4-0.

Og mens Helenius bankede straffesparket ind, nøjedes Daniel Høegh med surt at baske til vandflaskerne på sidelinjen. Efter kampen erkendte han, at udvisningen var i orden.

- Også selv om jeg ikke helt forstod den forklaring, jeg fik af dommeren. Han sagde til mig, at jeg havde begået benspænd, men jeg mener altså, at jeg prikkede bolden først, siger Daniel Høegh.

- Handlingen forinden var til gengæld kriminel. Jeg kom til at trække lidt i ham.

- Resten af holdet blev efterladt i en position, hvor det skulle kæmpe ekstra hårdt, og mine holdkammerater sled for at lukke de huller, der opstod efter udvisningen.

- Det var hårdt for dem at skulle løbe de ekstra meter, men de kæmpede hårdt og skal i hvert fald ikke klandres for noget.

Nogenlunde samme opfattelse havde OB-træner Troels Bech, der konstaterede, at hans mandskab havde leveret flotte 42 minutter i den underholdende første halvleg.

Til gengæld ærgrede Bech sig over to ting: De tre mål, der blev lukket ind i begyndelsen og slutningen af første halvleg, og de store konsekvenser Daniel Høeghs forseelse i begyndelsen af kampen fik.

- Dommeren dømte glimrende i dag, og han fulgte reglerne. Desværre forstår jeg ikke - og har aldrig forstået - hvorfor man skal straffes så hårdt, når en spiller fratages en oplagt målchance.

- Det er for meget med både et rødt kort og en endnu mere oplagt målchance i form af et straffespark. Men det er jo ikke dommerens problem, men dem, der laver reglerne, siger Troels Bech.

Oversigt

    Oversigt