I det fynske folks tjeneste

Danmark får pletfri Thomas Cup-start

- Det var fedt at spille min første Thomas Cup-kamp. Det er et kæmpe event, så det var selvfølgelig specielt, siger Viktor Axelsen.

Danmark åbner Thomas Cup med klar sejr over Sydafrika og er dermed godt i gang. Danskerne besejrede Sydafrika med 5-0 i kampe, efter at Peter Gade, Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen alle hentede klare singlesejre ved turneringen i Kina.

Uden at afgive et eneste sæt og uden at få ret meget sved på panden lagde Danmark planmæssigt ud ved mændenes verdensmesterskaberne i badminton for hold, Thomas Cup.

Danskerne besejrede helt som ventet Sydafrika med 5-0 i kampe, efter at Peter Gade, Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen alle hentede klare singlesejre ved turneringen i Kina.

For sidstnævntes vedkommende var der tale om debut i turneringen, hvor Danmark syv gange er blevet nummer to, men aldrig har vundet.

Og Axelsen levnede ikke sin modstander Prakash Viyajanath ret mange chancer med cifrene 21-4, 21-5.

- Det var fedt at spille min første Thomas Cup-kamp. Det er et kæmpe event, så det var selvfølgelig specielt, siger Axelsen til Badminton Danmarks hjemmeside.

Mathias Boe/Carsten Mogensen og Jonas Rasmussen/Mads Contrad-Petersen havde ligesom singlerne heller ingen problemer i double.

Dermed er danskerne klar til den forventede gruppefinale mod Malaysia, der spilles tirsdag.

Inden da har malaysierne mandag formentlig slået den lille badmintonnation Sydafrika lige så klart som Danmark.

I kvindernes tilsvarende turnering, Uber Cup, der spilles samme sted, var det danske hold oversidder på første spilledag.

Mandag gælder det et overkommeligt åbningsopgør mod USA, mens der først for alvor er modstand i sigte i tirsdagens møde med Japan.

Ved du noget? Så send os et tip