Danmarks andet Ronald McDonald Hus ved Nyt OUH

Når Nyt OUH står færdig i 2021, vil familier med alvorligt syge børn kunne bo ved sygehuset og dermed være tæt på deres syge barn. I dag underskrev Region Syddanmark og Ronald McDonald BørneFond en aftale om, at fonden bygger og driver et Ronald McDonald Hus ved Nyt OUH. I huset kan familier til alvorligt syge børn bo, mens børnene er indlagt på universitetshospitalet.

- Jeg er utrolig glad. Det er en flot donation, fordi med et familiehus eller et børnehus, så får familier mulighed for at være mest mulig familie, samtidig med at de er ramt af en alvorlig sygdom ved deres barn, så det er en rigtig god gave, vi har fået i dag og et godt initiativ, siger regionrådsformand Carl Holst (V).

At det er burgerkæden McDonald's, der er blandt sponsorerne af børnehuset, bekymrer ikke Carl Holst.

- Overhovedet ikke. Vi er glade for gaven, gaven består i et hus, hvor familier kan tage hen. Jeg har selv besøgt et tilsvarende hus på Rigshospitalet, hvor man har haft det i ti år. Det er jo ikke sådan, at det er plastret til med reklamer. Jeg har snakket med nogle af de forældre, der var der, og ved, hvilken værdi det er, at vi har et sådan tilbud, og jeg er utrolig glad for, at vi nu kan give det tilbud på det ny OUH, siger Carl Holst.

Plads til 12 familier i nyt Ronald McDonald Hus

Ifølge aftalen skal det fynske Ronald McDonald Hus opføres i nærheden af det nye universitetshospitals børneklynge.

Huset skal rumme 12 familieværelser og bliver på cirka 1500 m2.
Ifølge aftalen står Ronald McDonald BørneFond for opførelse og drift af familiehuset, mens regionen stiller en grund på 4000 m2 til rådighed.

læs om Ronald McDonald Huset her

Oversigt

    Oversigt