I det fynske folks tjeneste

Danmarks bedste børne-kokke er fundet: Se opskrifterne her

Madkulturen afholder DM i madkundskab. Foto: Madkulturen

I Odense blev der tirsdag dystet i madkundskab. Du kan læse mere om vinderen og få inspiration til lækre opskrifter inden for årets tema: konservering.

Det er blevet ’in’ at sylte, ryge, fermentere og tørre forskellige madvarer. Dels fordi disse tilberedningsformer gør, at madvarerne kan holde sig i længere tid, men også fordi konserveringen giver anderledes smagsoplevelser, end hvad der normalvis gør sig gældende i det traditionelle køkken.

Derfor var årets tema konservering i tirsdagens danmarksmesterskab i madkundskab, hvor ti skoler i sjette klasse deltog i kampen om at blive landets bedste børne-kokke.  

Det var prinsesse Marie og miljø- og fødevareminster Esben Lunde Larsen (V), som offentliggjorde vinderen af danmarksmesterskabet i madkundskab 2018.

Vinderne af DM i madkundskab blev Fællesskolen Hammelev Sct. Severin fra Haderslev.

Her er nogle af de opskrifter, eleverne lavede under tirsdagens danmarksmesterskab i madkundskab 2018:

De ti finalister i madkundskab 2018

  1. Pedersborg skole, 6.C, 4180 Sorø
  2. Sct. Nicolai Skole, 7.A, 4600 Køge
  3. Glostrup Skole, afd. Nordvang, 6.A, 2600 Glostrup
  4. Ørstedskolen, 6.A, 5900 Rudkøbing
  5. Poulstrup Friskole og Børnehus, 6-7 klasse, 9760 Vrå
  6. Skolecenter Jetsmark, 7-9. klasse, 9490 Pandrup
  7. Fællesskolen Hammelev Sct. Severin, 6.C, 6100 Haderslev
  8. Vestre Skole, 7. årgang, 7200 Grindsted
  9. Resenbro Skole, 6. klasse, 8600 Silkeborg
  10. Stjærskolen, 6. klasse, 8464 Galten

Hotdogs med remoulade var et af de bud, eleverne kom med i kampen om førstepladsen til DM i madkundskab. Foto: Anders Høgh

Læs også Der er noget i gære: Er fynske børn de bedste kokke?

Ved du noget? Så send os et tip