Danmarks bedste: Nu skal René til VM i Skills

21-årige René Kling Hansen fra Syddansk Erhvervsskole i Odense er landets skarpeste industriteknikerelev, når det kommer til drejning. Derfor skal han nu til WorldSkills i Abu Dhabi.

Han har håbet, ventet og tvivlet.

Men nu er beskeden endelig kommet: René Kling Hansen skal til VM i skills.

Den 21-årige industritekniker-elev René Kling Hansen læser til dagligt på Syddansk Erhvervsskole i Odense. Men til oktober bliver miljøet en kende mere eksotisk, når han tager til Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater for at deltage i WorldSkills.

- Jeg kan næsten ikke få armene ned. Jeg har håbet til det sidste, at min drejeopgave ved DM i Skills i januar var så præcis og perfekt, at resultatet ville bringe mig videre til verdensmesterskaberne, selvom min samlede præsentation ikke gav guld ved DM, siger René Kling Hansen. 

Disciplinenerne til DM i Skills var både fræsning og drejning, så i det samlede resultat rakte René Kling Hansens præstation ikke til en guldmedalje. Men hans drejeopgave var så nøjagtigt udført, at ingen anden til konkurrencen kunne nærme sig hans resultat. 

Fra DM til VM

Det har været undervejs i et stykke tid, men fredag har Industriens Uddannelser officielt meldt ud, at René Kling Hansen skal til WorldSkills.

quote - Det er vildt fedt, at jeg nu skal repræsentere landet

René Kling Hansen, industriteknikerelev

- Jeg glæder mig helt sikkert, det er der ingen ingen tvivl om. Det bliver super spændende, og det er jo meget større end DM, fortæller René Kling Hansen.

Den unge elev har det rigtig godt med den bekræftelse, der ligger i at vide, at han laver noget, der er godt - ja faktisk er han Danmarks bedste til det. I hvert fald landets bedste elev.

- Det er vildt fedt, at jeg nu skal repræsentere landet som den bedste industriteknikerelev til drejeopgaven, siger René Kling Hansen og fortæller, at han frem mod WorldSkills vil prøve at få øvet sig så meget som tiden overhovedet tillader.

- ​Når der er tid til det, så skal der trænes, men hvis der bliver travlt på arbejdet, så må jeg selvfølgelig prioritere det, siger den 21-årige industriteknikerelev. 

Flere syddanske deltagere

Udover René Kling Hansen repræsenterer også Jacob Primdahl Abrahamsen Syddansk Erhvervsskole. Det glæder skolens vicedirektør Anne Gammelby Lybecker, der er meget stolt af de to elevers deltagelse i WorldSkills.

- Vi har en vision om at uddanne de dygtigste i Danmark. Det er derfor glædeligt, når det lykkes, og de får mulighed for at repræsentere deres håndværk på verdensplan. Det er det ypperste man kan opnå med sit håndværk, og vi støtter René og Jacob hele vejen til Abu Dhabi, siger Anne Gammelby Lybecker.

World Skills afvikles fra den 14.-19. oktober i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater. I alt deltager omkring elever fra Danmark.

Fakta om WorldSkills

 

Oversigt

    Oversigt