Danmarks bedste skole er på Fyn

Hjalleseskolen i Odense er Danmarks bedste. Det har den liberale tænketank CEPOS regnet sig frem til. Danmarks Lærerforening bryder sig ikke om kåringen, og de frygter for udviklingen. 

Saltvandsindsprøjtning

Tænketanken har lavet en rangliste, hvor de giver karakterer til landet skoler på baggrund af afgangseksamen 2005. Skolerne rangerer efter undervisningseffekt. Et tal der fortæller, hvordan eleverne klarer sig, sammenlignet med, hvad man kan forvente i forhold til forældrenes sociale og økonomiske baggrund. Hjalleskolen har fået en førsteplads.

- Vi er meget begejstret, og det er en enorm saltvandsindsprøjtning i starten af et skoleår, siger skoleleder Kirsten Christoffersen.

Uhyggelig udvikling

Men Odense Lærerforening deler ikke begejstringen.

- Jeg synes, det er en uhyggelig udvikling. Vi er på vej mod et skolesystem, som vil blive rangordnet. Jeg frygter, det vil betyde lærer- og elevflugt, lyder det fra Anne-Mette Jensen, der er formand for Odense Lærerforening. 

Listen er lavet som et indspark til folkeskoledebatten. Og hos CEPOS forstå man ikke kritikken.

- Det er beklageligt, at vi har en lærerforening, der modarbejder, at skolen bliver bedre, siger Martin Ågerup fra CEPOS. Han mener, der er brug for åbenhed, hvis folkeskolen skal udvikle sig.  

Oversigt

    Oversigt