I det fynske folks tjeneste

Danmarks næste eksporteventyr: plantemedicin

Drømmen om et plantemedicinens Novo Nordisk lever på Fyn, hvor en helseklynge har succes med at udvikle fremtidens plantemedicin til en hastigt voksende marked.

-

Det globale marked for plantemedicin vokser eksplosivt, og Danmark har gode muligheder for at blive en af vinderne i den milliardindustri, der er ved at opstå. Det skriver Ugebrevet Mandag Morgen.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO udgør det globale marked for plantemedicin i dag 360 miliarder kroner - et tal, der ifølge Verdensbanken vil stige til 1200 milliarder kroner i 2008 og 30 billioner kroner om blot fire årtier.

Herhjemme har en gruppe af forskere og erhvervsfolk på Fyn fået et solidt forspring på dette nye marked, og måske står Danmark overfor et nyt eksporteventyr i milliardklassen. Det kræver dog, at vi satser nu, mener professor i medicinsk proteomanalyse på Syddansk Universitet Peter Mose Larsen.
-Men danske investorer og producenter er tøvende overfor mulighederne, og derfor er der en risiko for, at vi ikke får høstet gevinsterne, siger han.

/ritzau/