Danmarks stærkeste kvinde er fra Fyn: Slår rekord ved VM

Fynske Katrine Bruhn er den bedste kvindelige vægtløfter i Danmark. Hun vender hjem fra VM i vægtløften med en flot 16.-plads og en dansk rekord.

Verden er fuld af stærke kvinder, men Katrine Bruhn fra Odense er stærkere end de fleste.

Den fynske kvinde er den bedste kvindelige vægtløfter i sin klasse i hele Danmark. Og så er hun lige hjemvendt fra VM i vægtløftning i Los Angeles, hvor hun fik en flot 16. plads.

- Det var kæmpestort. Virkelig en fed oplevelse. Det er den største scene, jeg kommer til at løfte på, så jeg havde forberedt mig hele året og har haft mange store mesterskaber op til, fortæller 25-årige Katrine Bruhn.

Her slår Katrine Bruhn dansk rekord til VM i vægtløften / Privatoptagelse

Begyndte for tre-fire år siden

Bedrifterne er særligt imponerende, fordi Katrine Bruhn først begyndte at træne vægtløftning så sent som for tre-fire år siden.

- Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg var ret stærk og kunne blive god til det, fortæller Katrine Bruhn.

- Jeg har altid været aktiv og lavet meget styrketræning, men ellers har jeg ikke dyrket sport på så højt niveau før.

Til verdensmesterskabet konkurrerede Katrine Bruhn mod flere deltagere, der har helt andre forudsætninger for at træne vægtløftning.

- I udlandet foregår det på et andet niveau. Herhjemme har mange både studie og arbejde ved siden af, og vi skal selv finde sponsorater. Det er nogle helt andre vilkår end i udlandet, forklarer Katrine Bruhn.

Klar til EM

16.-pladsen til verdensmesterskabet bliver langt fra den sidste konkurrence for Katrine Bruhn. Nu gør hun sig klar til at prøve kræfter med europamesterskabet.

- Jeg er slet ikke færdig endnu. Til EM er målene sat højt. Det allerfedeste kunne være, hvis jeg kunne placere mig i en A-gruppe. Det er ambitiøst, men det kunne være rigtig fedt, forklarer hun.

Derudover håber Katrine Bruhn på en endnu bedre placering, næste gang hun deltager i verdensmesterskabet.

Se hele interviewet, der blev sendt på TV 2/Fyn den 12. december:

Katrine Bruhn var til VM i vægtløftning for kvinder.

Oversigt

    Oversigt