I det fynske folks tjeneste

Dansen kæmper for at overleve

I dag må dansen kæmpe for at overleve på Fyn.

Odense mistede sidste år sit professionelle dansekompagni Mancopys på grund af kommunale nedskæringer. I dag må dansen kæmpe for at overleve på Fyn.

Det skulle egentlig være slut. I fjor var der tæppefald for dansekompagniet Mancopy, da en slunken pengekasse i Odense Kommune blev smækket i.

Men Tine Damborg blev på scenen selvom kollegerne forsvandt.

- Jeg har valgt at blive i Odense og køre det videre, siger Tine Damborg, kunstnerisk leder af U-Kompagniet.

Tine Damborg kæmper nu for at holde liv i en lille rest af Mancopys ungdomsafdeling under navnet U-kompagniet.

- Der er frygteligt umoderne og vældigt naivt, men lidt loyalitet over fro de unge mennesker. Vi har brugt 2 år på at arbejde os frem til en standard og en gruppe. Og jeg havde ikke lyst til at slippe dem, siger Tine Damborg, kunstnerisk leder af U-Kompagniet.

Det fynske dansekompagni Mancopy har måttet flytte aktiviteterne til Århus, hvor de har kunnet sikre sig de nødvendige bevillinger. Og i Odense kæmper U-kompagniet videre med økonomien.

- Vi har fået tilskud fra Kunstrådets forsøg med kunstskoler og fra Odense kommune, siger Tine Damborg, kunstnerisk leder af U-Kompagniet.

Fredag er der premiere på to nye forestillinger med U-kompagniet. Her får de unge dansere helt ekstraordinært hjælp fra Mancopy i Århus - blandt andet i form af en jysk gæsteoptræden.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.