Dansk amatørraket sendes op fredag

Hvis vejret tillader det, bliver den danske raket sendt ud i rummet fredag.

Den hjemmebyggede danske raket, som odenseansk IT-direktør er med til at lave, bliver sendt ud i rummet fredag eftermiddag, hvis vejret holder.

Det fortæller den ene af de to bagmænd, Kristian von Bengtson, efter at raketten torsdag morgen ankom til Nexø på Bornholm efter overfarten fra København.

I følge Kristian Elof Sørensen fra Odense, var turen fra København til Bornholm noget omtumlet med op til halvanden meter høje bølger. Men det lykkedes.

- Vi skal lave en del test torsdag, mens vi stadig ligger i Nexø, og hvis vejret bliver lige så godt, som vejrudsigterne siger, så forsøger vi at sende raketten op fredag, siger Kristian von Bengtson.

Sammen med makkeren Peter Madsen står han bag projektet. De to amatører har i flere år gået med drømmen om at sende en raket ud i rummet. Sidste år mislykkedes deres forsøg, da en føntørrer manglede strøm.

Den skulle have holdt en ventil til det flydende brændstof frostfri. Men det gjorde den altså ikke, og derfor blev opsendelsen en fuser.

- Men vi har forbedret en del på raketten. Den er klar, og det er vi også, siger Kristian von Bengtson.

Raketten blev fragtet på affyringsplatformen Sputnik. Mens Sputnik sejlede hele vejen til Nexø, så lagde følgeskibet til i Rønne.

Resten af onsdagen skal derfor bruges på at fragte grej fra Rønne til Nexø. Torsdag skal de tekniske installationer på raketten testes samt kommunikationen mellem følgeskib og raket.

Og fredag skal det hele så gerne kulminere ved, at raketten sendes 16 kilometer op i atmosfæren.

- Det håber vi da. Det er det, vi har arbejdet på så længe, siger Kristian von Bengtson.

Hvis ikke raketten sendes op fredag, så er der stadig mulighed både lørdag og søndag, hvorefter det såkaldte opsendelsesvindue udløber.

Oversigt

    Oversigt