Dansk badminton har stadig OL-tømmermænd

OL i London kom til at koste danske finalepladser ved Denmark Open, lyder vurderingen fra badmintontoppen.

Da lørdagens semifinaler var færdigspillet, kunne Badminton Danmark konstatere, at Denmark Open bliver uden dansk finaledeltagelse.

- Lige nu er vi stadig mærket af, at der lige har været OL, og der er mange spillere, der ikke spiller på det niveau, som de normalt gør, siger landstræner Lars Uhre.

- Der har været en del mærkelige resultater i den her turnering.

- Vi havde håbet at kunne være repræsenteret ved finalerne søndag. Det var vores målsætning. Men vi sagde også, at hvis vi ikke kunne det, så ville vi have to med i semifinalerne for at vise, at vi har niveauet. Og det havde vi, siger landstræneren.

Sportschef hos Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen, er enig i, at sommerens OL i London, hvor det blev til to danske badmintonmedaljer, bærer en del af skylden for den pauvre danske turnering.

- Jeg er ikke deprimeret. Jeg synes, at vores OL-spillere har haft en hård sommer, siger sportschefen.

- Vi skal lige bruge lidt tid på at komme op i gear igen. Det gælder sådan set også for trænerstaben, som skal have lidt ferie, siger han.

Finn Trærup-Hansen er dog skuffet over, at nogle af de yngre danske kvalifikationsspillere ikke har grebet chancen.

- Der er enkelte unge spillere, hvor man kan sige, at de på papiret havde gode muligheder for at komme videre, som har skuffet mig, siger sportschefen uden at ville nævne navne.

- Det er vigtigt, at nogle af de unge spillere, der er på vej frem, får så mange erfaringer som muligt med lamper over banen og publikum.

- Jeg er en lille smule skuffet, men overordnet set er vi der, hvor vi skal være, siger Finn Trærup-Hansen.

De bedste danske resultater var to semifinalepladser, som herresinglen Jan Ø. Jørgensen og herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen stod for.

Oversigt

    Oversigt