I det fynske folks tjeneste

Dansk Byggeri revser Svendborg

Dansk Byggeri er harme over, at Svendborg Kommune udskyder beslutningen om, hvem der skal udføre kommunens entreprenørarbejde. Giv opgaven til vinderen af licitationen, lyder opfordringen.

01:43

01:28

1 af 3

I første omgang blev Skælskør Anlægsgartnere A/S udråbt som vindere af licitationen over Svendborg Kommunes entreprenøropgaver.

Deres tilbud var dyrere end kommunens egen entreprenørafdelings, men kvaliteten var højere.

Derfor annullerede Svendborg Byråd licitationen for at give opgaven til det billigste bud: kommunens egen entreprenørafdeling.

Siden er beslutningen blevet udskudt, mens der laves nye beregninger, fordi man har fundet fejl i kommunens entreprenørafdelings tilbud, som betyder, at det alligevel ikke er billigst.

Spild af skattekroner

- Sagen har allerede taget for lang tid. Det er spild af skattekroner at lave nye beregninger på kommunens tilbud, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

- Der er kun een vinder af udbuddet i Svendborg. Det er ifølge et uvildigt firma, som Svendborg Kommune selv har hyret, Skælskør Anlægsgartnere. Giv nu kontrakten til vinderen, siger Torben Liborius.

Og han tilføjer:

- Den eneste måde kommunen kan forsvare at udpege sig selv som vinder er, hvis deres tilbud pludselig bliver to millioner kroner billigere. Hvis det sker, må vi vide, hvordan det hænger sammen.