Dansk Energi: Elselskabers investeringer må godt give minus

Den kritik, storkunderne rejser af elselskaber, er ideologisk og ikke rationel, mener Dansk Energi.

Der er brug for en skarpere opsplitning af elselskabernes kommercielle investeringer og den del af deres forretning, der er omfattet af monopol, nemlig drift og udvikling af elnettet.

Sådan lyder opfordringen fra Foreningen for Slutbrugere af Energi, der tæller en række store virksomheder, i Jyllands-Posten. Foreningen er bange for, at penge fra monopoldelen bruges til at finansiere kommercielle investeringer.

De kommercielle investeringer har i mange tilfælde givet tab for elselskaberne, har Jyllands-Posten afdækket.  Avisen har beskrevet tab på træpiller, ladestandere til elbiler og fiberkabler. Et af dem er det jysk-fynske elselskab Ewii.

Men det har ingen sammenhæng med, at betalingen til elnetselskaberne er steget, fastslår Lars Aagaard, direktør i Dansk Energi, der er brancheorganisation for elselskaberne.

- De penge, man må kræve af kunderne for at bruge elnettet, er reguleret. Man har en maksimal opkrævningsret. Den ret bliver hverken større eller mindre af, at man taber eller tjener penge på det kommercielle område.

- Hvis man renser priserne for de opgaver, politikerne har pålagt os om energibesparelser, at sætte nye elmålere op og ikke mindst grave kabler i jorden, så vil man se, at prisen for at bruge elnettet de seneste ti år er faldet.

Fem spørgsmål til Dansk Energi

Oversigt

    Oversigt