Dansk Erhverv: Facebook på Fyn skaber jobs

Facebook har angiveligt planer om datacenter på Fyn. Det er godt, men ikke et hovedkontor, siger it-fagchef.

Hvis det bliver bekræftet, at Facebook vil etablere et kæmpe datacenter syd for Odense, er det en god investering for Danmark.

Særligt i fasen med at etablere anlægget, vil der være smil at finde især på Fyn.

Det forudser Janus Sandsgaard, der er fagchef for it og digitalisering i Dansk Erhverv.

- Jeg sender et "like". Det er en glædelig nyhed, hvis vi faktisk lander en sådan investering til Danmark, siger han.

- Det betyder selvfølgelig danske arbejdspladser især på Fyn. Ligesom andre store projekter såsom et supersygehus, fodboldstadion eller nu datacenter skal entreprenørerne i gang, og det kræver en masse mørtel, metal, ledninger og konsulentydelser.

Hverken Facebook eller Odense Kommune har bekræftet oplysningen, men ifølge Fyens Stiftstidende har Facebook planer om at lægge et stort datacenter nær Odense, og dermed skulle der være en milliardinvestering på vej.

Dog skal man passe på med at have for store forventninger til antallet af job på længere sigt, lyder det fra Janus Sandsgaard.

- Vi får en bid Facebook til Danmark, og det er super. Vi skal bare huske, at driften af datacentrene ikke i sig selv beskæftiger en masse mennesker. Det er anderledes end at lægge et hovedkontor som Microsoft Danmark i Lyngby med flere hundrede ansatte, siger han.

- Der kan måske hurtigt opstå en stemning om, at Danmark har sejret globalt, digitalt og teknologisk, fordi Facebook er så synligt i vores hverdag. Men vi skal også huske, at vores internationale ambitioner går begge veje. Vi vil gerne tiltrække udlandet, men vi vil også gerne ud i den store verden.

Ifølge Fyens Stiftstidende vil Facebook bygge tre store serverhaller og yderligere en række tilbygninger på i alt 184.000 kvadratmeter.

Det ventes at skabe 1200 job i forbindelse med byggeriet af anlægget, som et britisk entreprenørfirma skal stå for.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt