I det fynske folks tjeneste

Dansk Erhverv: Fedme er ikke vores butik

Det er ikke butikkernes skyld, at danskerne bliver fede, fastslår Dansk Erhverv, der afviser politisk indblanding i, hvor varerne skal stå i forretningen.

Det minder om sovjetisk planøkonomi. Sådan bastant afviser Dansk Erhverv, der repræsenterer landets butikker, udmeldingen fra den nye forbrugerminister Carina Christensen (K) til dagligvarekæderne om at fjerne slik i børnehøjde fra kassekøen og flytte det ned bag i butikken.

Ministeren vil inden for den næste måned invitere landets supermarkedskæder til møde i Forbrugerministeriet for at nå frem til et fælles kodeks, der skal bekæmpe usunde fødevarer til fordel for ernæringsrigtig mad. Men forbrugerpolitisk chef Lone Rasmussen, Dansk Erhverv, er skeptisk over for udspillet. Fedme er ikke butikkernes ansvar, mener hun.

- Og politikerne skal ikke bestemme, hvordan butikkerne skal indrettes. Det minder om sovjetisk planøkonomi. Hvad bliver det næste? Skal varer som primadonnaost og 80% chokolade pakkes ind i kedeligt brunt papir og placeres på de øverste hylder, der kun kan nås med en stige, siger Lone Rasmussen til Ritzau.