Dansk Industri: Fynske kommuner har forbedret sig mest

Nyborg og Langeland er de to kommuner i Danmark, der går mest frem i den årlige erhvervsklima-undersøgelse fra Dansk Industri. Syv af de ti fynske kommuner går frem.

Hvert år udgiver Dansk Industri en liste over de mest erhvervsvenlige kommuner. I år er Langeland og Nyborg de to kommuner, der er gået mest frem med henholdvis 45 og 42 pladser.

Dermed er Langeland nu nummer 17 og Nyborg nummer 11.

- Det er fantastisk flot, og vi er rigtig stolte af det. Jeg havde foventet, vi gik frem, men 42 pladser havde jeg ikke regnet med, siger Babak Djahari, Erhvervschef i Nyborg Kommune.

Han mener, det skyldes, at kommunen har gjort en ekstra indsats for virksomhederne i området.

- Vi har blandt andet sløjfet dækningsbidraget og fjernet byggesagsgebyrerne, og samtidig har vi været meget opsøgende ude hos vores lokale virksomheder, siger Babak Djahari.

Også hos DI Fyn glæder de sig over, at Nyborg går frem.

- Det er meget glædeligt og fuldt fortjent, at Nyborg bevæger sig langt op ad DI-listen og nu ligger lige på kanten til en placering i den absolutte top. Politikere og embedsmændene har i Nyborg været dygtige til at besøge virksomheder og arbejde for det lokale erhvervsliv, siger DI Fyns formand Poul Strandmark.

Generel fremgang

Syv ud af de ti fynske kommuner går frem på listen. Middelfart er fortsat den bedst placerede fynske kommune med en syvende plads.

- Overordnet set er der en positiv bevægelse i den fynske erhvervsvenlighed, og med gode forbilleder som Nyborg og Middelfart samt en stærk storkommune som Odense er grundlaget for yderligere udvikling til stede på Fyn. siger Poul Strandmark.

Odense er landets bedst placerede storkommune. I den anden ende af listen ligger Ærø fortsat, som i år er rykket en plads tilbage til nummer 95.

Erhvervsklima på Fyn

DI Lokalt Erhvervsklima 2017

 

Oversigt

    Oversigt