Dansk opfindelse løser eksamenskaos

Universitet mener at have løst sit digitale eksamensbøvl. Det kan blive en god forretning for læreanstalten.

En ny banebrydende opfindelse af fire studerende og en lektor bliver løsningen på en række eksamensproblemer på Syddansk Universitet (SDU).

Opfindelsen - et program til en digital pen - kan samtidig ende som et mindre forretningseventyr for universitetet, skriver Fyens Stiftstidende.

Som det første universitet i verden valgte SDU nemlig at gøre denne sommers eksamener fuldstændigt digitale. Men de papirløse prøver skabte kaos.

Af nød gik fire datalogistuderende og deres underviser derfor i gang med at udvikle et program til en digital pen, der med et snuptag digitaliserer håndtegnede grafer, molekylefigurer og avancerede skrifttegn.

Programmet er næsten færdigudviklet, og resultatet er godt.

- Den største nyskabelse er, at man kan stille en opgave digitalt, forklarer it-chef Kurt Gammelgaard Nielsen til Fyens Stiftstidende.

- Den studerende kan så besvare opgaven, og censor kan skrive kommentarer og give feedback i ét digitalt flow, tilføjer han.

Da opfindelsen, som går under navnet "SDU Scribble", endnu er den første af sin art, øjner universitetet med hovedsæde i Odense fine kommercielle muligheder.

I næste måned skal universitetet præsentere programmet på en EU-konference for universiteter.

Desuden har SDU kontakt til tre andre nordiske universiteter, der er interesseret.

SDU vurderer, at gymnasier og professionshøjskoler også kan få gavn af teknologien, der forbedrer lærernes mulighed for at rette opgaver og give feedback.

- Potentialet er til stede. Der et stort marked, men vi er stadig i en testfase, siger Lars Stig Møller, kontorchef og ansvarlig for beskyttelse af opfindelser på SDU, til Fyens Stiftstidende.

Alle SDU-studerende på de naturvidenskabelige uddannelser skal købe pennen, som koster knap 600 kroner.

Oversigt

    Oversigt